Україна і світ

Чи можна вагітним безалкогольне пиво: відповідь експерта

Практично від самого зачаття жіночий організм зазнає численних трансформацій. Ці зміни є наслідком перебудови гормонального фону, тому не дивно, якщо у багатьох вагітних змінюються смакові вподобання.

Те, що раніше подобалося, тепер може викликати огиду, і навпаки – страви і напої, яких раніше не хотілося, стають улюбленими.

А як щодо безлакогольного пива? Чи можна його пити під час вагітності і в якій кількості Фактам ICTV розповіла акушер-гінекологиня Ольга Роговець.

Зараз дивляться

Чи можна вагітним безалкогольне пиво

– Гормональні зміни не становлять загрози для здоров’я майбутньої мами та малюка. Однак варто пам’ятати, що навіть безалкогольне пиво може спричинити ускладнення  вагітності, передчасні пологи та інші проблеми, – каже лікарка.

За її словами, будь-який алкоголь, який потрапляє у кров матері, дитина отримує через пуповину. Тому для жінки не існує жодного сорту пива, яке можна вважати безпечним.

Навіть пиво з позначкою “безалкогольне” містить невеликий відсоток алкоголю. Ось чому медики радять уникати вживання пива під час вагітності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-04 19:07:51