Україна і світ

Через хвору на сказ лисицю, на Чернігівщині госпіталізовано матір та чотирьох дітей

У селі Ушня Менської громади на приватне подвір’я зайшла лисиця, у якої виявили збудник сказу. З’ясувалося, що з твариною контактували п’ятеро осіб, серед яких четверо дітей від шести до 13 років. Усім їм було призначено антирабічне лікування.

Про це розповіла староста Осьмаківсько-Ушнянського старостинського округу Тетяна Савченко.

У двір забігла лисиця

За її словами, все сталося 24 липня в господарстві переселенки з Новгород-Сіверщини. Про те, що на подвір’я жінки забігла лисиця, сповістили її сусіди.

Зараз дивляться

– Я їм кажу, не чіпайте нічого – викликайте поліцію. А сама одразу зателефонувала до ветеринарної служби в Мені. Поки зв’язувалася з ветеринаркою, мені знову зателефонували і сказали, що вже сусід убив лисицю палицею, – розповідає Тетяна Савченко.

Ветеринарна служба, яка приїхала на місце події, забрала труп лисиці на перевірку.

Перший випадок із початку року

– Другого дня передзвонили з ветеринарки і сказали, результат перевірки на сказ у лисиці позитивний. Треба мамі разом із дітьми прибути негайно до лікарні. І вже з 26 липня жінка і діти там перебувають. Їм усім там проводять антирабічне лікування, – каже староста.

У громаді – це перший випадок від початку року.

Щодо того, яким чином діти контактували з хворою лисицею, Тетяна Савченко розповіла, що коли лисиця забігла на подвір’я, собака на той момент був не прив’язаний. Він накинувся на лисицю. Діти потім із цим собакою гралися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-30 09:09:09