Львівський портал

Умєров заявив про звільнення чотирьох своїх заступників

Міністр оборони України Рустем Умєров подав подання до Кабміну на звільнення чотирьох своїх заступників. Про це він повідомив 1 жовтня у своїх соцмережах.

Звільненню підлягають Станіслав Гайдер, Олександр Сергій, Юрій Джигир та держсекретарка Людмила Дараган. Про нові кадрові призначення глава міноборони пообіцяв сповістити додатково, втім відомо, що Станіслав Гайдер переходить на посаду керівника Офісу міністра.

«Система Міністерства оборони України – Збройні Сили, ГУР та ДССТ – під час воєнного стану є закритим периметром. Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них неприпустимі. У цьому контексті проводяться і кадрові зміни», – прокоментував Рустем Умєров.

За його словами, міністерство також продовжує реформувати систему оборонних закупівель. «Спецтехноекспорт» (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. У цій структурі мають «довести до кінця процес очищення» системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами.

Також триває реформування Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ).

«Найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур. Подання до КМУ буде зроблено цього тижня», – запевнив Рустем Умєров.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-01 09:43:28