Україна і світ

Через Дію намагалися продати крадене авто

Портал державних послуг Дія запобіг продажу викраденого автомобіля. Сервіс запустили наприкінці минулого року. З того часу українці продали через Дію понад 22 тис. машин.

Через Дію намагалися продати викрадену автівку

Під час оформлення угоди з продажу транспортного засобу, одразу відбувається перевірка техніки по базах даних та реєстрах, пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

– Тому швидко відмовляє, якщо машина в розшуку, вкрадена або арештована, якщо її намагається продати людина, яка перебуває в розшуку, або якщо в людини підроблені документи. Тож продавати авто через Дію не тільки зручно, а ще й супербезпечно, – запевнив віцепрем’єр-міністр.

Через те, що перереєстрація авто відбувається в Дії, на дорогах побільшало транспортних засобів з серією DІ.

Зараз дивляться

Як відбувається продаж машини в Дії

Договір на купівлю-продаж сторони укладають онлайн. Свідоцтво про реєстрацію автівки та її номер надходять через зручне відділення Укрпошти. У продавця є можливість передати номерні знаки новому власнику, або ж залишити їх зберігатися в сервісному центрі МВС, щоби потім поставити на своє нове авто.

Якщо продана машина залишається на старих номерах, користуватися нею можна одразу після того, як з’явиться свідоцтво про реєстрацію в Дії. Якщо ж був замовлений номерний знак із серією DІ, то керувати транспортом можна тільки після його отримання на Укрпошті, уточнили в ГСЦ МВС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-01 09:22:09