Україна і світ

Чем полезна ежевика: польза и вред для организма

Завдяки унікальним властивостям і багатому складу речовин ожина заслужила визнання серед лікарів та дієтологів.

Вона не тільки задовольняє смакові рецептори, а й дарує  здоровя. Чим корисна ожина для організму – в матеріалі Фактів ICTV.

Чим корисна ожина для жінок і чоловіків

Багата на антиоксиданти. Ожина містить високий рівень антиоксидантів, зокрема вітамін C, вітамін E та антоціани.

Зараз дивляться

Ці сполуки допомагають захищати клітини від пошкоджень вільними радикалами, знижуючи ризик розвитку хронічних захворювань, таких як рак та серцево-судинні хвороби.

Покращує імунітет. Завдяки високому вмісту вітаміну C, ожина зміцнює імунну систему, допомагаючи організму боротися з інфекціями та хворобами.

Регулярне вживання ожини може зробити вас менш вразливими до простудних захворювань та грипу.

Підтримує здоров’я серця. Флавоноїди та клітковина, що входять до складу ягід, знижують рівень холестерину та підтримують здоровий кров’яний тиск. Це зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Покращує травлення. Високий вміст клітковини нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, запобігає запорам та відновлює мікрофлору кишківника.

Зміцнює кістки. Вітамін K, кальцій та магній вкрай необхідні для кісток. Вітамін K допомагає у засвоєнні кальцію, що знижує ризик розвитку остеопорозу та зміцнює кісткову тканину.

Корисні для шкіри. Ожина зменшує запалення та захищає шкіру від пошкоджень, викликаних ультрафіолетовим випромінюванням. Регулярне споживання ожини може омолоджувати та зменшувати прояви старіння.

Підтримує мозкову функцію. Ожина захищає мозок від окислювального стресу, покращує когнітивні функції та знижує ризик нейродегенеративних захворювань, як-от хвороба Альцгеймера.

Допомагає контролювати вагу. Ожина – низькокалорійний продукт з високим вмістом клітковини, що допомагає надавати відчуття ситості. Тож корисна для тих, хто прагне контролювати вагу та підтримувати здоровий спосіб життя.

Таким чином ожина – справжній дар природи, який приносить не лише смакову насолоду, але й безліч користі. Не втрачайте можливості насолоджуватися цим чудовим продуктом і дбайте про своє здоров’я.

Джерело: Нealth

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 08:15:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин