Україна і світ

Це принесе багато користі Україні: Остін про дозвіл США завдавати ударів по РФ

Дозвіл США завдавати обмежених ударів всередині території Росії американським озброєння принесе багато користі для України у майбутньому.

Про це заявив міністр оборони Ллойд Остін, повідомляє видання CNN.

США підтримують Україну

– Що ми зробили – надали Україні можливість протистояти вогню, атакувати у відповідь російські війська, виводити з ладу їхні артилерійські батареї, коли вони стріляють по українцях, – сказав глава Пентагону.

За словами Ллойда Остіна, кількість лідерів, які схиляються до автократії по всьому світу, становлять найбільшу загрозу для США. На його думку, світ не має забувати жертв, які віддали життя за свободу.

Зараз дивляться

– Ці жертви справді породили заснований на правилах міжнародний порядок, який так добре служив нам стільки років. І ми повинні наполегливо працювати, щоб захистити це. Демократія варта того, щоб її мати, але це те, над чим потрібно працювати, за що потрібно боротися, – вважає міністр оборони США.

Ллойд Остін сказав, Україна має значення не лише для Європи, а також важлива для США та всього світу.

– Ми повинні переконатися, що Путін не зможе розтоптати Україну. Як сказав президент США, ми впевнені, що Путін не зупиниться на досягнутому. Він продовжуватиме рухатися вперед в інших актах агресії, – наголосив глава Пентагону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 00:12:59