Україна і світ

Це підготовка до появи F-16: експерт пояснив, як удари по цілях у Криму посилюють Україну

В очікуванні винищувачів F-16 Україна воює дедалі сильніше засобами безпілотних авіаційних систем, які дозволяють завдавати суттєвих ударів по російській території.

Експерт з питань авіації, заступник генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський пояснив в ефірі телемарафону, як можна посилити роботу ППО і Повітряних сил ЗСУ після отримання літаків F-16.

Як посилиться Україна літаками F-16

– Україна зараз воює не лише завдяки авіаційним засобам, старим, радянським, які залишилися. В очікуванні F-16 ми воюємо дедалі сильніше засобами безпілотних авіаційних систем, які дозволяють нам завдавати суттєвих ударів по російській території. Це підготовка до роботи наших F-16, наприклад, полегшення роботи безпілотних авіаційних систем, які працюють як по території Криму, так і Російської Федерації, – пояснив експерт.

Анатолій Храпчинський зазначив, що літаки F-16 та Mirage, які мають надати ЗСУ, суттєво посилять Україну.

Зараз дивляться

– Mirage суттєво нас посилять з огляду на те, що в нас є можливість отримувати ракети Storm Shadow/SCALP. Вони є носіями цих ракет. Це допоможе збільшити можливості наших Су-24, які зараз використовують зараз обмежені можливості цієї ракети, – звернув увагу він.

Експерт нагадав, що Україна отримає два літаки дальнього радіолокаційного виявлення від Швеції. Це літаки SAAB, які суттєво посилять можливості українських F-16.

– Це буде літаючий командний пункт, який зможе давати певні цілі-вказівки як літакам, так і наземним системам протиповітряної оборони. Завдяки цим літакам ми зможемо працювати деякими засобами без відсутності радіолокаційного випромінювання на тих же F-16 або наземних системах ППО, – наголосив експерт з питань авіації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 00:21:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин