Україна і світ

Це нереалістично: Ферстаппен не вірить у чемпіонство у Ф-1, попри поточне лідерство

Фото: Depositphotos

Триразовий чемпіон світу у Формулі-1 та пілот Red Bull Макс Ферстаппен не вірить, що у поточному сезоні Red Bull оформить два титули – в особистому та Кубку конструкторів.

Зараз Ферстаппен лідирує з 62-очковим відривом від пілота McLaren Ландо Норріса, але цього може бути недостатньо.

Як пише Motorsport, команда Red Bull ще не знайшла відповіді на проблеми з балансуванням боліда, які переслідують команду з травня.

Зараз дивляться

Ферстаппен про шанси на чемпіонство у Формулі-1

— На цей момент обидва титули не є реалістичними. Я вже багато говорив, і тепер справа за командою, яка повинна внести багато змін до боліда, тому що за шість-вісім місяців ми фактично перетворилися з дуже домінуючого боліда на машину, якою неможливо керувати. Для мене це дуже дивно, і нам потрібно дійсно перевернути болід з ніг на голову, – сказав Ферстаппен.

Він додав, що зараз Red Bull “погано виглядає скрізь” і наголосив, що потрібно внести багато змін.

— Минулого року у нас був чудовий болід, який був найдомінантнішим болідом за всю історію, і ми фактично перетворили його на монстра, тому ми повинні його змінити. Не має значення, скільки тижнів (це займе, – Ред.), ми повинні просто продовжувати працювати з повною віддачею. Нам немає виправдання, – заявив гонщик.

Яка ситуація у заліку Ф-1 після Гран-прі Італії

На Гран-прі Італії у Монці минулого вікенду Макс Ферстаппен не зміг кваліфікуватися вище сьомого місця. А за підсумками перегонів покращив своє становище лише на одну позицію, фінішувавши шостим, випередивши пілота Mercedes Джорджа Рассела.

Нідерландець поступився майже 38 секундами тріумфатору перегонів у Монці пілоту Ferrari Шарлю Леклеру і понад 30 секундами найближчому супернику в особистому заліку Норрісу, який посів третє місце.

Завдяки Оскару Піастрі, який фінішував другим, McLaren (438) знову скоротив відставання від Red Bull (446) у Кубку конструкторів тепер до восьми очок.

Третьою командою у заліку йде Ferrari (407). Четвертий Mercedes (292) відстає від першої трійки на 115 очок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наступний етап Формули-1 відбудеться у Баку, де 13-15 вересня очікується Гран-прі Азербайджану. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 14:28:32