Україна і світ

Бочкові огірки на зиму в банках: як приготувати вдома

Літо – сезон свіжих овочів, тому господині активно готуються до зими, зберігаючи дари літа різними способами.

Багато хто заготовляє на зиму огірки. Сьогодні поговоримо про бочкові огірки на зиму в банках, бо у нас є перевірений часом і досвідченою господинею рецепт.

Бочкові огірки на зиму в банках: рецепт

Приготовані за цим рецептом бочкові огірки на зиму в банках гарно зберігаються не тільки в прохолодному місці, а й у квартирі. Вони залишаються хрумкі, апетитні та ніколи не перекисають.

Зараз дивляться

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • огірки (приблизно одного розміру) – 1,6 кг
  • лавровий лист – 3 шт.
  • гілочки чи парасольки кропу – 3 шт.
  • листя хрону – 1-2 шт.
  • часник – 2-3 зубки
  • листя смородини чи вишні – 4 шт.
  • перець чорний горошок – 6 шт.

Для розсолу:

  • сіль кам’яна – 3 ст. л. +1 ч. л.
  • вода – 1,5 л

Приготування:

  1. Гарно промиті огірки викладаємо у миску, вливаємо холодну воду і залишаємо на 3-5 годин.
  2. Викладаємо їх на рушник і залишаємо, щоб обсохли. Кінчики можна зрізати, але це не обов’язково.
  3. Банки ретельно миємо з содою та обсушуємо їх. От що чудово, так це те, що банки для бочкових огірків стерилізувати не треба. А от кришки – варто.
  4. Для розсолу воду виливаємо у зручну ємність, додаємо сіль і перемішуємо до повного її розчинення.
  5. Квашені огірки закриваємо обов’язково з кам’яною нейодованою сіллю. Інша для цієї заготовки не підходить.
  6. На дно банки викладаємо половину зелені та спецій. Для пікантнішого смаку можна додати до розсолу насіння гірчиці або зерна коріандру.
  7. Потім щільно викладаємо огірки. Заливаємо розсолом, зверху викладаємо решту зелені.
  8. Банку накриваємо капроновими чи металевими кришками так, щоб був доступ повітря. Залишаємо кваситися за кімнатної температури на 3-4 дні. Розсіл за цей час стає каламутним та іноді може пінитися й витікати. Це нормально. Приблизно на 3-4-й день огірки будуть готові для споживання або консервування.
  9. Щоб закрити бочкові огірки на зиму, зливаємо розсіл у сотейник і доводимо його до кипіння. Вливаємо гарячий розсіл назад у банку з огірками та герметично закатуємо.
  10. Банку перевертаємо, загортаємо у щось тепле і залишаємо до повного остигання.

Бочкові огірки на зиму в банках готові. Цей рецепт перевірений багатьма українськими господинями. Усім смачної зими!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 15:33:04