Україна і світ

Бої в «урбані» серед найскладніших: як українських новобранців тренують у Великій Британії

Світлинами з навчань поділились у Генеральному штабі ЗС України.






Навчання українських військовослужбовців відбувається на території Великої Британії у межах багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС.

Тренування включають пересування урбанізованою місцевістю, підхід до будівель, проходження кутів, штурм будівель, зачистку приміщень, закріплення в будівлях тощо.






«Попри високу мотивацію, для ефективності на полі бою українці мають бути максимально підготовлені, щоб захистити свій дім та свою землю. Я постійно наголошую новобранцям, що під час виконання кожного завдання вони мають бути особливо уважними і враховувати обстановку навколо. Ми віримо у перемогу України і будемо підтримувати вас стільки, скільки потрібно», — зазначив інструктор з Литви, який втретє бере участь в операції Інтерфлекс.

З початку російської агресії Литва активно долучилася до міжнародних зусиль, спрямованих на допомогу Україні.

У Генштабі подякували народу Литви за неоціненний внесок у боротьбі з російським ворогом.






Раніше АрміяInform повідомляла, що Литва надала Україні нову партію військової допомоги, передала мільйон євро на відновлення Охматдиту та підготувала новий пакет військової допомоги для України, який включає системи ППО і бронетехніку.

«Сорокєт» у шанцях: на що ти насправді спроможний в армії у 40 років
«Сорокєт» у шанцях: на що ти насправді спроможний в армії у 40 років

Також у Генштабі ЗСУ раніше показували, яке спорядження отримують українці на навчаннях у Великій Британії та як українських військовослужбовців тренують інструктори з Данії, Канади та Естонії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Усього у Великій Британії пройшли навчання понад 40 000 українських військових.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-09 21:01:50