Україна і світ

Більшість скарг на ТЦК не підтверджується: Лубінець заявив про позитивні зміни

Фото: Факти ICTV

Омбудсмен Дмитро Лубінець щотижня отримує близько 150 звернень від громадян щодо нібито порушення їхніх прав з боку ТЦК та СП, проте більшість з них не підтверджуються.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини розповів на пресконференції.

Скільки звернень отримує омбудсмен щодо порушень з боку ТЦК

На його думку, за рік робота системи ТЦК змінилася в позитивну сторону, проте не став заперечувати, що випадки ганебного порушення прав людини все ще трапляються, але не там, де віськкоматами керують адекватні та професійні люди.

Зараз дивляться

– Там немає цих публічних проявів порушення прав людини. Там ніхто не пакує в бусики, не валить людей на землю, не надягає кайданки. А там, де, професійно не спрацьовує керівництво, не доносять цю модель, як себе поводити чемно, згідно чинного законодавства, з громадянами України, – відбуваються подібні випадки, – пояснив Лубінець.

Омбудсмен нагадав про випадок з представниками Нацполіції у Чернівцях, де хлопця “повалили на землю”, хоча він не виявляв жодної агресії.

За його словами, у даному випадку були порушення прав громадян з боку поліцейських, тому по цій ситуації відбувається внутрішня перевірка.

– До мене звертаються приблизно до 150 громадян України на тиждень по напрямку порушення прав з боку ТЦК і СП. Але коли ми їх перевіряємо, то у більшості випадків не знаходимо ознак порушення прав, – сказав він.

Водночас зауважив, що кожен такий випадок фіксується та ретельно перевіряється.

Джерело: УНІАН

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 17:20:11