Суспільне мовлення

Безкоштовні заняття у спортзалах для військових: як у Львові працює програма відшкодування за абонемент

У грудні 2023 у Львові погодили програму, в межах якої місто відшкодовує гроші за абонемент в спортзал для учасників бойових дій і членів сімей загиблих воїнів. Наразі в спортзалах безкоштовно займається 150 військових.

Більше про участь у програмі розповіла керівниця міського відділу спорту військових Орися Дем’янюк.

“Учаснику потрібно подати документи в управління спорту чи через ЦНАП. З переліку документів так само дуже все просто — це заява, її одразу в ЦНАПі нададуть, паспорт учасника. Якщо це ID-карта, то це витяг. Ще нам важливо, щоб ця людина була або прописана, або військовослужбовець, працювала на території Львівської територіальної громади. Також посвідчення учасника бойових дій або посвідчення члена сім’ї загиблого”, — каже Орися Дем’янюк.

Володимир Онищук — учасник програми. Він близько місяця займається у спортзалі.

“Військовослужбовці не мають дуже сильної можливості відвідувати залів. Вони дуже багато коштів витрачають на свою якусь амуніцію, на щось таке потрібне. У зв’язку з тим, що в нас зараз такий стан в Україні, ми маємо більше грошей відкладати на щось нагальне, щось потрібніше для нас”, — каже Володимир.

Ігор Платонов у Львові на лікуванні. Чоловік служив у батальйоні морської піхоти. Каже, що хотів займатись спортом ще коли користувався кріслом колісним і не було такої можливості. Програмою відшкодування грошей за абонемент залу він користується два тижні.

“Для мене це важливо дуже для того, щоб я відчував, що я оновлююсь, готувався до повернення в стрій. Плюс я отримую таке спілкування, я бачу поряд людей, вже не військових, таких, як я бачив останні чотири місяці”, — розповідає Ігор.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після отримання місячного абонемента потрібно обрати зал із тих, які долучилися до проєкту, та напрям фізичної активності, каже начальник міського управління спорту Антон Нікулін. Наразі в міських спортзалах безкоштовно займаються 150 військових.


Джерело: Суспільне мовлення України