Україна і світ

Автівки Червоного Хреста потрапили під артобстріл на Донеччині: реакція Зеленського

Президент Володимир Зеленський після ударів РФ по автомобілях гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста у селі Віролюбівка Донецькій області 12 вересня вкотре закликав світ змусити країну-агресора до миру.

Удар Росії по машинах Червоного Хреста у Донецькій області: реакція Зеленського

– Ще один російський злочин війни. Сьогодні окупант завдав удару по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині. Станом на зараз відомо про двох поранених – їм надається вся необхідна допомога. На жаль, три людини були вбиті цим російським ударом, – наголоси в глава держави.

За його словами, світ має жорстко й принципово реагувати на зло, яке несе Росія.

– Не можна залишатися байдужим – і країнам, і міжнародним організаціям. Тільки разом світ може змусити Росію припинити цей терор і змусити Москву шукати миру, – додав Зеленський.

Що відомо про артобстріл Віролюбівки на Донеччині

В Донецькій ОВА повідомили, що вранці 12 веренся село Віролюбівка потрапило під артилерійський вогонь, внаслідок чого загинули три людини, ще двох поренено.

Один зі снарядів влучив по території підприємства, де перебували люди. Знищено вантажівку з гуманітарною допомогою і легковий автомобіль.

Омбудсмен Дмитро Лубінець уточнив, що усі троє загиблих та двоє поранених – громадяни України, штатні працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

За його словами, під час обстрілу працівники МКЧХ перебували у вантажівці, якою перевозили гуманітарну допомогу.

– Про обстріл уже відомо, але МКЧХ, так само як і МФЧХ – мовчать! Жодної реакції, засудження чи висловлення співчуття! Таким чином це мовчання лише прикриває злочинну політику РФ! – зауважує Лубінець.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 932-гу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Донецька ОВА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 16:09:00