Україна і світ

Австралія заборонить доступ до соцмереж дітям віком до 14 років через шкоду здоров’ю


Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе оголосив про наміри вже до кінця року запровадити законодавчу заборону доступу дітей до соціальних медіа.

Соціальні мережі – ризик чи можливості

Ця заява була зроблена на тлі зростання занепокоєння в усьому світі щодо потенційних ризиків, які соціальні мережі становлять для психічного та фізичного здоров’я дітей.

За словами Альбанезе, його уряд планує встановити мінімальний вік для доступу до платформ соціальних медіа, таких як Instagram і TikTok, з обмеженням – десь між 14 і 16 роками.

Зараз дивляться

– Ми знаємо, що соціальні медіа завдають шкоди здоров’ю, крім того, вони позбавляють дітей справжніх друзів і справжнього досвіду, — сказав Альбанезе.

Проте, позиція прем’єр-міністра має й опонентів.

Так, гігант соціальних медіа Meta Platforms Inc., оператор Facebook, заявив, що, замість заборон і вимкнення доступу, треба надати батькам кращі інструменти для контролю за контентом, що переглядають їхні діти.

Уберегти чи нашкодити

А ад’юнкт-професорка психології в Університеті Нового Південного Уельсу Сюзанна Швейцер сказала, що план уряду потенційно може завдати шкоди тим, кого він найбільше хоче захистити, створюючи нові можливості для соціальної ізоляції.

– Якраз саме це може найбільш негативно вплинути на психічне здоров’я молодих людей, – заявила Швейцер.

Натомість варто зазначити, що вікові обмеження для використання соціальних медіа розглядаються й урядами інших країн, включаючи Францію та Великобританію, а також деякі штати США.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: The Mainichi

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 12:43:18