Україна і світ

Атака дронів на Київ та новий пакет допомоги від США: головні події ночі 4 липня

У ніч проти 4 липня Київ відбив атаку дронів, які РФ запускала хвилями  з території Курської області. А США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні.

Детальніше про головні події ночі та ранку 4 липня читайте в добірці Фактів ICTV.

Вибухи у Києві 4 липня

Під ранок 4 липня у Києві пролунали вибухи – столична влада повідомила про атаку ударними безпілотниками з території Курської області РФ.

Зараз дивляться

На щастя, силами та засобами ППО усі ворожі дрони знищено на підступах до столиці.

За попередніми даними – без жертв та руйнувань, а життєдіяльність міста не порушена.

Пакет допомоги Україні від США

У Сполучених Штатах оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $150 млн , до якого увійдуть ракети до систем ППО, артилерійські боєприпаси, ракетні комплекси та інше озброєння.

Крім того, Пентагон закупить ракети-перехоплювачі для Patriot на суму приблизно $2,2 млрд. Ці ракети будуть надані за прискореною процедурою за рахунок зміни черговості закордонних поставок США.

Байден запевнив, що боротиметься на виборах до кінця

Президент США Джо Байден запевнив своїх колег по партії у тому, що братиме участь у виборах попри невдалий виступ на теледебатах з Дональдом Трампом.

За даними Reuters, про це він нібито заявив під час телефонної розмови зі співробітниками свого виборчого штабу.

– Ніхто мене не виганяє. Я не йду. Я беру участь у цих перегонах до кінця, – написав Байден у листі до прихильників, розісланому його штабом, із закликом “вкласти кілька доларів”, щоб допомогти перемогти Трампа.

Напередодні ввечері Байден провів зустріч із 24 губернаторами-демократами та мером Вашингтона, щоб запевнити їх, що він готовий виконувати роль прапороносця партії після невдалого виступу на дебатах.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 862-гу добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-04 07:16:04