Україна і світ

Ароматний компот з кабачків і аличі на зиму: простий рецепт


Компот з аличі і кабачків – чудовий універсальний напій, бо використовуємо старі почищені кабачки. А замість аличі за бажанням можна використовувати сливи.

Цей напій здивує своїм смаком, нагадуючи ананас, але з особливим українським колоритом. Готується він швидко і просто, а результатом ви будете задоволені всією родиною.

Алича багата на вітаміни С, А і Е, які зміцнюють імунітет і покращують стан шкіри. Вона також містить антиоксиданти, що допомагають боротися з вільними радикалами і запобігають передчасному старінню. А кабачки малокалорійні та є гарним джерелом клітковини, що сприяє здоровому травленню і підтримує нормальний рівень цукру в крові. Правда чудовий дует?!

Зараз дивляться

До речі, господині рекомендують використовувати кабачки з компоту замість ананасів у зимових салатах. Кажуть, що це дуже смачно та економно.

Компот з аличі і кабачків на зиму

Кількість цукру можна варіювати до вашого смаку. Якщо вам подобаються менш солодкі компоти, додайте трохи менше цукру. Але саме в цій пропорції виходить чудовий баланс смаку, схожий на ананас.

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • кабачки старі почищені від шкірки та зернят та нарізані кубиками – 2 склянки
  • алича кисла будь-якого кольору (помита) – 2 склянки
  • цукор – 2 склянки
  • вода – близько 2,5 л

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За бажанням у компот можна також покласти 1-2 гілочки м’яти.

Рецепт компоту з кабачків і аличі покроково:

  1. У чисту стерилізовану банку викладаємо кабачки та ягоди.
  2. Воду доводимо до кипіння та вливаємо у банку з кабачками та аличею.
  3. Накриваємо банку з заготівлею кришкою і залишаємо на 10-12 хвилин.
  4. Потім воду через кришку з дірочками зливаємо у каструлю та всипаємо цукор. Доводимо сироп до кипіння і проварюємо 1 хвилини.
  5. Гарячий сироп вливаємо у банку і відразу закатуємо.
  6. Банки з компотом з аличі і кабачків перевертаємо, гарно укутуємо і залишаємо до повного охолодження (однієї доби у перевернутому вигляді буде достатньо).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 15:03:46