Україна і світ

американська Northrop виготовлятиме боєприпаси в Україні

Американська оборонна компанія Northrop Grumman планує виробляти в Україні боєприпаси середнього калібру в рамках проєкту, який фінансуватиметься в “українських доларах”

Northrop заходить в Україну з виробництвом боєприпасів

Ця угода є першою публічно визнаною між американською компанією та урядом України щодо виробничого проєкту в нашій державі.

– Ми працювали в Україні над виробництвом боєприпасів середнього [калібру]. Це наш перший проєкт, який оплачується українськими доларами. Ми прагнемо розширити його на танкові боєприпаси калібру 155 мм, інші боєприпаси, коли знайдемо інноваційні процеси, – пояснив директор з міжнародного бізнесу в секторі оборонних систем компанії Northrop Дейв Бартелл.

Зараз дивляться

Плани щодо цієї угоди були підтверджені під час зустрічі Бартелла із головним заступником помічника держсекретаря США з військово-політичних питань Стенлі Брауном на виставці озброєнь Eurosatory в Парижі.

Представник Northrop не деталізував план спільного виробництва, а компанія  не надала коментарів для журналістів видання.

Браун наголосив, що нова програма Держдепу США, якою передбачено інвестування $2 млрд в оборонно-промислову базу України, може відкрити двері для американсько-українського спільного виробництва.

За його словами, уряд США відкритий до нестандартних підходів до задоволення потреб України.

– Ми набагато більш відкриті, ніж, можливо, колись були. Іноді це не виглядає так через бюрократичні проблеми, але ми раді обговоренню підприємницьких та інноваційних підходів, – підсумував Браун.

Що відомо про компанію Northrop

Американська військово-промислова компанія Northrop Grumman Corporation вважається одним із найбільших у світі виробників зброї та постачальників військових технологій.

Вона посідає третю сходинку у світі за оборонним доходом, який сягає близько $32,5 млрд на рік.

Northrop – відомий виробник інтелектуальних 155-мм артилерійських снарядів із GPS-наведенням. Загалом спектр продукції компанії дуже широкий.

Зараз вона займається розробкою стратегічного бомбардувальника дальнього радіусу дії B-21 Raider.

Серед інших поточних проєктів компанії – розробка та виробництво космічного телескопа Джеймс Вебба, космічної обсерваторії, яку було запущено у 2021 році, а також виробництво твердопаливних ракетних прискорювачів Space Launch System.

Джерело: Breaking Defense

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 11:54:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин