Україна і світ

Яке свято 28 жовтня 2024: проведіть день в колі рідних


Сьогодні, 28 жовтня, Україна, що нині протистоїть російській агресії, відзначає День звільнення від фашистських загарбників. Також не забудьте привітати своїх бабусь та дідусів. Православні віряни вшановують святу Параскеву.

Факти ICTV дізналися, кого за новим стилем сьогодні вітають з іменинами та чим сприятливий цей день.

Яке сьогодні свято – 28 жовтня 2024 року

У цей день православна церква вшановує святу, на честь якої у давнину храми називали Пʼятницями. Йдеться про мученицю Параскеву Іконійську. В переказах згадуються її чесноти, зокрема любов до нужденних. Вона навернула чимало людей до християнства, за що потрапила до вʼязниці та прийняла мученицьку смерть. На іконах її зазвичай зображають з вінком, що сяє на голові.

Також сьогодні згадують святих мучеників Терентія та Неонілу. Вони так ревно сповідували християнство всією великою родиною, що поплатилися за це життям. Спочатку чоловіка з дружиною та дітьми катували, а потім відрубали голови.

Який сьогодні, 28 жовтня 2024, день в Україні

День визволення Україні від фашистських загарбників особливо відгукується для кожного з нас. Друга світова війна принесла багато болю і страждань. Надто це відчувається зараз, коли українцями знову доводиться битися за свою землю та свободу.

У цей час як ніколи важливими стають родинні звʼязки та відчуття підтримки. Сьогодні в нашій країні також відзначається День бабусь та дідусів. Це чудова нагода прийти в гості до рідних та сказати їм, як ви їх любите та цінуєте.

Навіть якщо ви вже дорослі, можна відзначити тепле родинне свято спільним переглядом мультиків. У світі саме святкують Міжнародний день анімації. Мультфільми давно створюють не лише для дітей. Вони не тільки розважають, а й повчають та змушують задуматися про вічні теми.

Якби ви хотіли зайнятися спортом, але не знаєте яким, придивіться до японських бойових мистецтв. Сьогодні саме відзначається Всесвітній день дзюдо. Вміння захищати себе ще нікому не завадило.

Хто святкує день ангела 28 жовтня

Сьогодні вітання з днем ангела приймають власники імен Арсен, Георгій, Дмитро, Іван, Максим, Микола та Степан. Доречно буде привітати з іменинами дівчат та жінок, яких звати Ганна.

Що не можна робити 28 жовтня 2024 року

Пильнуйте кількість спожитої рідини та не їжте грубу їжу. Сир – найкраща страва дня. Ліпше не приймати ніяких ліків, якщо здоровʼя це дозволяє.

Також бажано відмовитися від стрижки. Астрологи кажуть, що ця процедура може збільшити очний тиск та ризик запалень, зокрема появи ячменів.

Народні вірування кажуть не дивитися у люстерко аж до сходу сонця.

Що можна робити сьогодні

День буде вдалим для проведення торгових операцій, подорожей, переїздів, судових справ, сну й відпочинку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наші пращури в цей день тріпали льон, поралися на пасіці, а знахарі робили примовляння на чоловіче здоровʼя. Мабуть, тому цей час вважався вдалим для зачаття дитини.

Народні прикмети на 28 жовтня 2024

  • Маєте вдома кішку, придивіться, скільки вона пʼє. Якщо багато – погода псуватиметься.
  • Комарі – одні з найнеприємніших створінь, проте їхня присутність 28 жовтня віщує пізню теплу зиму.
  • Птахи, що низько кружляють над деревами, прогнозують негоду.
  • Кола навколо Місяця – до заморозків.
  • Хмари на світанку – погода погіршиться.
  • Якщо випав сніг, врожай зерна буде багатим.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 08:00:55