Україна і світ

Велику пухлину мозку видалили через брову: шотландський нейрохірург здійснив неможливе


Нейрохірург Анастасіос Гіамуріадіс, удосконаливши методику, яка називається  Модифікований супраорбітальний підхід до лікування пухлин головного мозку з використанням бровної щілини, провів унікальну інноваційну операцію. Він видалив 75-річній Дорін Адамс пухлину мозку розміром з яблуко через розріз на брові.

Це підтвердила і Служба охорони здоров’я Шотландії.

Чим операція відрізнялась від класичної

Класична операція з видалення пухлин передньої частини мозку дуже травматична. Вона називається краніотомією – це коли видаляють значну частину черепа.

Операція триває до 10 годин і вимагає дуже багато часу на відновлення пацієнта. До того ж зберігається великий ризик ускладнень.

Нова методика, застосована Анастасіосом Гіамуріадісом, дає менше ускладнень, після неї не залишаються страшні рубці, а лише синець під оком, який швидко минає. Та й триває операція всього три години.

Після такого оперативного втручання пацієнта можуть виписати вже через 24 години. А за кілька днів повністю повертається його працездатність.

Як день і ніч

Дорін Адамс раніше вже робили операцію з видалення пухлини мозку, так що їй є з чим порівнювати.

Її коментар цитують медіа. Жінка сказала, різниця неймовірна – як між днем і ніччю.

– Мене виписали з лікарні через два дні і я майже одразу повернулася до звичного життя, – зазначила пацієнтка поважного віку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Колеги-нейрохірурги вітали Гіамуріадіса з величезним успіхом і всі в один голос повторювали, що повернутися до нормального стану після операції на мозку через два дні – це поза межами реальності. І справді є неймовірним досягненням.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 16:52:06