Україна і світ

Солдати КНДР поки що не зафіксовані на полі бою у Курській області – військовий

Фото: Getty Images

На полі бою поки що не зафіксовані військові з Північної Кореї, які, за інформацією начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) генерал-лейтенанта Кирила Буданова, вже мали прибути до Курської області.

Про це Яні Брензей в ефірі телемарафону Єдині новини повідомив старший офіцер відділення комунікацій 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Петро Гайдащук.

– Військових КНДР ми поки що не зустрічали. Тут потрібно розуміти те, що вони прибули у Курську область не означає, що вони є на полі бою, адже важливим є те, що корейська армія поки немає досвіду такої великої війни як російсько-українська. Це досить велика технологічна війна. Їм потрібно увійти у курс справ, – сказав він.

За словами Гайдащука, наразі до кінця не зрозуміло, де ці військові та де вони будуть застосовані, у якості кого саме.

– Якщо їх підрозділи і будуть нам зустрічатися, ми розуміємо, що це так само, як і російські підрозділи, які нестимуть нам загрозу, тож будуть знищені. А якщо хтось потрапить у полон, то у новинах це буде відомо, – зауважив він.

Яка ситуація у Курській області

Наразі вже майже третій місяць триває Курська операція.

– Вже майже третій місяць триває Курська операція, у якій бере участь 80 окрема десантно-штурмова галицька бригада. Ми штурмуємо позиції ворога і робимо це на російській території, просуваючись вперед, даючи іншим підрозділам змогу закріплюватися, – зауважив Петро Гайдащук.

Друзі ДШВ

Друзі ДШВ – це сайт, на якому всі можуть донатити на потреби Десантно-штурмових військ.

Проєкт створено для надійної та довгострокової підтримки українських воїнів, які ефективно виконуватимуть бойові завдання, маючи необхідні комплекси РЕБ, дрони та інше озброєння.

Також власним прикладом можна показати, що українська армія – це сильні та вмотивовані воїни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щоб долучитися до Десантно-штурмових військ, потрібно залишити заявку на сайті та пройти попередню підготовку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 14:53:11