Україна і світ

США озброять кораблі ракетами ППО Patriot через гіперзвукову зброю Китаю

Фото: Dreamstime

США планують оснастити деякі бойові кораблі ракетами-перехоплювачами систем ППО Patriot через побоювання, що Китай застосує гіперзвукову зброю для потоплення суден у Тихому океані.

Про це виданню Reuters повідомили два високопоставлених представники Міністерства оборони США.

США планують встановити Patriot на кораблях через зброю Китаю

Як зазначають співрозмовники, США планують розмістити на борту кораблів Військоов-морських сил ракети-перехоплювачі Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement (PAC-3 MSE).

Так США планують отримати перевагу над китайськими ракетними технологіями, зокрема, у разі використання високоманевреної гіперзвукової зброї.

Експерт з протиракетної оборони Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Том Карако зазначив, що невідомо, скільки ракет-перехоплювачів PAC-3 MSE знадобиться ВМС США.

Проте загальний попит на них залишається на дуже високому рівні, за його словами.

За даними видання, PAC-3 MSE вже збивав маневрові гіперзвукові ракети на території України.

У ВМС США вважають, що ракети-перехоплювачі потрібні для ще одного рівня захисту протиракетних систем, які не були випробувані в боях проти гіперзвукової зброї Китаю.

За інформацією з відкритих джерел, один снаряд PAC-3 MSE важить приблизно 300 кг. Вартість однієї такої ракети становить близько $4 млн.

Яку зброю розробив Китай

У матеріалі видання йдеться, що Китаю вдалося розробити величезний арсенал протикорабельних балістичних ракет.

Серед них – так званий вбивця авіаносців DF-21D і протикорабельні боєголовки для балістичної ракети середньої дальності (IRBM) DF-26.

За даними Пентагону, гіперзвукова ракета DF-27 може досягати відстані до 8 тис. км, використовуючи аеродинамічну боєголовку, яка може маневрувати для легшого ураження рухомої цілі та захисту під час оборони противника.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Журналісти звернули увагу, що інтеграція ракет-перехоплювачів виробництва компанії Lockheed Martin з протиракетною обороною кораблів відбувається через напругу в Індо-Тихоокеанському регіон та швидку модернізацію армії Китаю, а також після успішної роботи Patriot в Україні та на Близькому Сході.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 19:21:51