Україна і світ

Щоб зʼявилися свої Facebook або Microsoft: в Україні в 6 університетах буде мережа стартап-шкіл

Фото: Getty Images

МОН обрало шість університетів, на базі яких створять мережу стартап-шкіл.

Про це повідомив у Telegram міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Серед них НАУ, Національний авіаційний університет, Вінницький національний технічний університет, Київський академічний університет, Сумський державний університет, Дніпровська політехніка й Одеська політехніка.

За словами Федорова, ці університети мають потенціал для реалізації стартапів, інноваційну інфраструктуру та досвід співпраці з бізнесом.

Стартап-шкіл в університетах України

Університети допомагатимуть студентам з перспективними бізнес-ідеями залучати інвестиції, масштабувати проєкти і виходити на ринок.

– У стартап-школах студенти отримуватимуть підтримку, менторство та можливість залучити інвестиції для масштабування. Щоб в Україні зʼявилися свої Facebook або Microsoft, потрібно допомагати маленьким студентським стартапам у реалізації ще на етапі ідеї, – наголошує міністр цифрової трансформації.

Як зауважив Федоров, інноваційні стартапи можуть стати основою для повоєнного відновлення України, тому потрібно дати можливість молодим фахівцям працювати над власними продуктами, щоб вони перетворювалися на глобальні бізнеси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, молоді підприємці можуть отримати грант у 150 тис. грн. Факти ICTV писали, як подати заявку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 18:51:51