Україна і світ

В МОН пояснили, коли впровадять безкоштовне харчування в школах

Фото: УНІАН

В українських школах поступово будуть впроваджувати безкоштовне харчування для учнів початкових класів. Цей процес залежить від можливостей місцевих бюджетів територіальних громад.

Про це розповів заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Безкоштовне харчування в школах

Кожна громада отримала фінансову допомогу для організації безкоштовного харчування учням 1-4 класів. За словами заступника міністра, кожна територіальна громада сама вирішуватиме, як закуповувати продукти або послуги для шкіл.

У зв’язку з цим, можуть відрізнятися строки, коли запроваджуватимуть безкоштовне харчування. Зазначається, що вже є громади, які успішно реалізували цю ініціативу, використовуючи кошти з державного бюджету та власні ресурси.

Наприклад, у Київській області деякі школи починають надавати безкоштовні обіди учням початкових класів уже з наступного понеділка.

Також Сташків підкреслив, що громади, які раніше самостійно фінансували харчування, тепер зможуть отримувати державну субвенцію, що допоможе зменшити їхні витрати.

За повноцінне впровадження безкоштовного харчування в школах відповідають місцеві органи. Вони контролюватимуть використання коштів і організацію процесів постачання їжі до навчальних закладах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше в МОН повідомляли, що з бюджету виділено 2 млрд грн для забезпечення безкоштовного харчування для школярів початкових класів на цей рік.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 14:38:23