Україна і світ

Порушать тему демографії й змоделюють майбутнє: 5 листопада у Києві відбудеться Жіночий Конгрес

На восьмому Українському Жіночому Конгресі на високому публічному рівні обговорять питання збереження людського капіталу і шляхи подолання демографічної кризи.

Як повідомила співзасновниця УЖК Світлана Войцеховська, Конгрес відбудеться 5 листопада у Києві.

5 листопада у Києві відбудеться восьмий Український Жіночий Конгрес

– На цьому Конгресі ми ставимо собі за мету подумати про те, яким буде майбутнє України, визначити усі виклики, які на нас чекають, і спробувати знайти адекватні відповіді на них, – розповіла Світлана Войцеховська.

На восьмому УЖК заплановано 5 дискусійних платформ, які охоплять різні сфери життя.

Візію майбутнього представить директор Інституту фронтиру – організації, яка формує стратегічне бачення розвитку України Євген Глібовицький.

Фото: Сьомий Український жіночий конгрес

Юлія Свириденко, Олексій Кулеба та Ольга Стефанішина розкажуть про нові економічні реалії, залучення жінок до ухвалення рішень із відбудови та відновлення України, жіночу роль в європейській інтеграції.

Представниці великого бізнесу з традиційно чоловічих сфер розкажуть, як міняються гендерні політики всередині їх компаній і як все більше жінок посідають посади на різних ланках.

Демографічну кризу і цінність людського капіталу обговорюватимуть урядовиці, науковиці і репродуктологині.

Участь у цій дискусії візьме торішня володарка відзнаки УЖК, волонтерка і гінекологиня Наталя Лелюх.

У спеціальному діалозі-перформансі акторка Ірма Вітовська та директор театру Франка Євген Нищук розкажуть про культурний ренесанс, який переживає Україна – і обіцяють це зробити в дуже гостроцікавий спосіб.

– На кожен Конгрес ми прагнемо зібрати якомога ширше коло спікерів і спікерок, які комплексно відображають настрої суспільства. Це дозволяє ґрунтуватися на чітких реальних даних, коли ми виробляємо стратегії майбутнього, – зазначила Світлана Войцеховська.

Український Жіночий Конгрес – це щорічна публічна платформа для формування політик гендерної рівності, яка збирає урядовців, політиків, представників місцевого самоврядування, громадськості, бізнесу, медіа.

Зареєструватися для участі у восьмому УЖК в офлайн чи онлайн форматах можна за посиланням. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Український Жіночий Конгрес

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 11:47:57