Україна і світ

Продюсери Того, хто біжить по лезу 2049 подали на Ілона Маска до суду через Cybercab


Продюсери фільму Той, хто біжить по лезу 2049 подали на Ілона Маска, Tesla і компанію Warner Bros. до суду. Корпорація мільярдера нібито незаконно використовувала образи з картинки для реклами.

На Маска знову подали до суду через Cybercab

Компанія Alcon Entertainment вважає, що Tesla незаконно використали образи з фільму Той, хто біжить по лезу 2049 для презентації та реклами роботаксі Tesla Cybercab.

І хоча реклама від Маска не виглядає 1 в 1 як кадри з фільму, нейромережі створили промо ґрунтуючись на сценах картини. У Tesla пішли на такий крок навіть після прямої відмови у співпраці.

Tesla обвинили в краже идеи

Фото: реклама Tesla

Згідно з позовом, Warner Bros. Discovery звернулася до Alcon Entertainment з проханням дозволити використовувати кадри. Продюсери відмовили в проханні – вони не хотіли, щоб картина мала будь-який зв’язок із Маском і Tesla.

Утім, на презентації Tesla 10 жовтня все ж таки були присутні фото, схожі на кадри з фільму, та й сам Маск згадав Того, хто біжить по лезу 2049. Під час виступу він заявив, що любить цю картину, але не впевнений, що хоче саме такого майбутнього.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що нещодавно режисер фільму Я, робот звинуватив Ілона Маска в копіюванні дизайну роботів з картини для своїх гуманоїдних ботів Optimus. Це стосується і автомобілів, які також показали на презентації в жовтні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 12:15:09