Україна і світ

Ще один енергоблок АЕС виведено з планового ремонту – Енергоатом

Фото: УНІАН

Державна компанія Енергоатом вивела ще один енергоблок АЕС з планово-попереджувального ремонту на 11 днів раніше від запланованого терміну.

З ремонту виведено ще один енергоблок АЕС

За інформацією ДП НАЕК Енергоатом, енергоблоку АЕС виведено з ремонту сьогодні, 9 жовтня. Ремонтну кампанію 2024 року на українських атомних електростанціях завершено.

Як зазначають в Енергоатомі, зараз триває набір потужності енергоблока АЕС. Загалом дев’ять енергоблоків, які працюють на підконтрольній Україні території, готові до роботи в осінньо-зимовий період.

Керівник Енергоатому Петро Котін зазначив, що всі планові технічні роботи на енергоблоках було виконано достроково, включаючи ключовий етап – перезавантаження енергоблоків свіжим ядерним паливом.

– Ремонтна кампанія мала стратегічне значення. Атомні електростанції залишаються основним джерелом безперебійного електропостачання, забезпечуючи понад половину виробництва електроенергії в Україні, – йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В Енергоатомі вважають, що цей крок є важливою частиною загальнонаціональної підготовки до опалювального сезону 2024-2025 років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 19:18:10