Україна і світ

Чому затримують соціальні виплати у 2024 році — причина

Фото: УНІАН

Деякі категорії громадян скаржаться на затримку соціальних виплат. Чому затримують соціальні виплати в Україні у 2024 році — читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Чому затримують соціальні виплати 2024

У Мінсоцполітики повідомили, що соціальні виплати у 2024 році можуть затримуватись через військові видатки. Вони є першочерговими.

В Україні є резерв коштів, який дає змогу вчасно здійснювати всі соціальні виплати, які передбачені в чинному бюджеті. Але річ у тім, що всі соціальні видатки здійснюються коштами міжнародних партнерів. Тому, коли поступають кошти на рахунки, можуть бути невеликі затримки у виплатах громадянам. Це пов’язано з військовими діями в країні.

Наразі існує черговість видатків. Тобто, якщо на момент соціальних виплат до казначейства поступає рахунок від Міністерства оборони, то спочатку сплачується він, а вже потім всі інші. Тобто є певна пріоритетність.

Чи було фінансування соціальних виплат

В Уряді заявляють, що нарахування коштів обов’язково відбудеться, адже всі соціальні видатки закладені у держбюджет України.

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович пояснила, що першочергово казначейством покривають військові видатки. Але після них, на другому рівні, стоять соціальні.

Наразі немає підстав вважати, що соціальні виплати будуть невиплачені, — зазначила Оксана Жолнович.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо затримка соціальних виплат тривала (до кількох місяців), тоді людині необхідно звернутися на гарячу лінію за номером 1545, й фахівці розберуться у ситуації в індивідуальному порядку. Можливо сталася помилка або збій у нарахуваннях.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 19:14:15