Україна і світ

Здається меншою: SpaceX показала вражаюче фото Землі з космосу


Ракета Falcon 9 від SpaceX не лише успішно вивела на орбіту космічний апарат для місії Європейського космічного агентства Hera, але й зробила неймовірні знімки Землі з космосу. На одному зі них можна побачити блакитну планету, що зависла у безмежності космосу поряд із соплом двигуна Merlin на верхньому ступені Falcon 9.

Неймовірні знімки Землі

Це зображення особливе тим, що наша планета здається меншою, ніж зазвичай на фото запусків. Це пояснюється значною відстанню камери від Землі. На той момент верхній ступінь ракети прямував до міжпланетної орбіти.

Цей запуск став останнім для першого ступеня Falcon 9 з номером 1061, який здійснив 23-й політ і встановив рекорд з повторного використання. На жаль, через брак палива ступінь не зміг повернутися на Землю для безпечної посадки.

– Прощавай, 1061, і дякуємо тобі за службу, – сказав інженер SpaceX Джон Інспрукер під час трансляції запуску.

Місія Hera націлена на систему астероїдів, що складається з великого космічного тіла під назвою Дідімос і його меншого супутника Діморфоса. За планом, апарат досягне їх у 2026 році.

Раніше, у 2022 році, NASA успішно провела експеримент із впливом на Діморфос за допомогою місії DART, щоб змінити його орбіту — це технологія, яка може бути використана для відхилення астероїдів, що потенційно загрожують Землі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Завдання Hera полягає в тому, щоб детально вивчити наслідки удару місії DART, дослідити кратер, що утворився, та підтвердити інші зміни, які спостерігалися дистанційно. Для цього місія супроводжується двома невеликими супутниками, що допоможуть зібрати додаткові дані.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 11:34:31