Україна і світ

Через залежність у дітей: понад 10 штатів США подали до суду проти TikTok


13 штатів і округ Колумбія подали до суду на TikTok через створення застосунку, який викликає звикання. Сервіс також звинувачують у неправдивих заявах про безпеку.

У США подали в суд на TikTok

Група генеральних прокурорів посилається на внутрішні документи компанії, щоб пояснити факт порушення сервісу. Позивачі стверджують, що TikTok свідомо посилював кризу психічного здоров’я підлітків заради доходу від реклами.

Китайський сервіс нібито зробив усе, щоб нав’язати юним користувачам якомога більший перегляд коротких відеороликів.

– В TikTok знали про шкоду для дітей, і вони вибрали залежність і посилення більшої психічної та фізичної шкоди для наших підлітків, щоб отримати прибуток – все дуже просто, – заявив генеральний прокурор Каліфорнії Роб Бонта.

Крім постійного “затягування” дітей у сервіс, TikTok також звинувачують в обмані стосовно обмежень часу для перегляду роликів. Наприклад, раніше сервіс нібито обмежив використання соцмережі до 60 хвилин для користувачів молодше 18 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що у США схвалили блокування TikTok – компанія ByteDance змушена продати свій сервіс, щоб соцмережа і далі працювала на території штатів. Додаток можуть заборонити вже на початку 2025 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 11:16:15