Україна і світ

Працюватимуть над Планом перемоги: Зеленський відправив до США голову Генштабу та віцепр’єрку Стефанішину

Фото: Офіс президента

З наступного тижня українські урядовці та вище військове керівництво буде працювати з партнерами України над Планом перемоги.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення за підсумками 6 жовтня.

Освітяни

Він розпочав відео з того, що подякував освітянам – усім українським вчителям, викладачам та тим, від кого залежать наступні десятиліття українського народу і майбутнє українських дітей.

– І попри все мільйони українських школярів, наших студентів здобувають освіту, здобувають професію. На більшій частині нашої держави – офлайн, у нормальному режимі, і це важливо – щоб діти могли здобути не тільки знання, а й усі потрібні соціальні навички, уміння спілкуватися, – сказав президент.

Він також подякував керівникам громад в Україні і обласній владі, яка підтримує школи і професійно-технічну освіту, університети підтримати університет.

– Система освіти завжди залежить від багатьох людей, які роблять свою справу щодня, і завдяки цьому наша держава, наше суспільство можуть зберігатись і жити й передавати українську культуру від покоління до покоління і ставати сильнішими, – сказав він.

Наради з урядом та військовими

Також глава держави розповів, що мав сьогодні нараду з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем щодо спільної роботи протягом наступних тижнів і комунікації з партнерами.

Окремо Зеленський мав розмову із головкомом ЗСУ Олександром Сирським, в рамках якої була доповідь президенту щодо поточної ситуації на фронті, а саме на Покровському, Курахівському та Лиманському напрямках.

– Головком разом з іншими військовими, із представниками Міністерства оборони наступного тижня працюватимуть з нашими партнерами щодо деталей Плану перемоги – військових пунктів Плану та стратегічних безпекових, – сказав він.

Глава держави заявив, що в цьому контексті відправив українських представників у Вашингтон – начальника Генштабу Баргилевича та віцепремʼєр-міністра Стефанішину.

Також була доповідь головкома ЗСУ і щодо Курської операції.

– Сьогодні – два місяці наших військових дій у Курській області. І це дуже важливий етап війни. Те, що значно допомогло й надалі допомагає нашій державі. Українці довели, що можуть витискати війну в Росію. І за достатньої підтримки партнерів зможемо тиснути на Росію саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть, – сказав він.

Під кінець звернення президент Зеленський подякував усім, хто служить на передовій та поповнює обмінний фонд для України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Глава держави заявив, що Курська операція “дала один із найбільших внесків в обмінний фонд заради звільнення українців із полону”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-06 21:52:27