Україна і світ

Клуб Роналду боїться їхати в Іран на матч азійської Ліги чемпіонів: що відомо

Фото: Getty Images

Саудівський футбольний клуб Аль-Наср, за який виступає португальський футболіст Криштіану Роналду, відмовляється їхати на матч азійської Ліги чемпіонів до Ірану.

Про це повідомляє іспанське видання Marca, посилаючись на власні джерела.

Аль-Наср боїться їхати в Тегеран на матч ЛЧ

Аль-Наср має зіграти проти іранського клубу Естеграль у межах третього туру азійської Ліги чемпіонів. Матч має відбутися 22 жовтня у столиці Ірану – Тегерані.

Видання стверджує, що саудівська команда відмовляється їхати туди.

— З огляду на погрози Ізраїлю, Тегеран може бути одним з найнебезпечніших міст регіону, і Аль-Насср не хоче ризикувати безпекою своїх гравців, – пишуть журналісти.

У самому Ірані жодної тривоги не показують. Приміром у футболі команди продовжують грати на стадіонах, а всі змагання відбуваються у звичному режимі.

Нещодавно було зіграно кілька матчів Ліги чемпіонів Азії та Ліги чемпіонів Азії 2. Наприклад, тегеранський Персеполіс грав у понеділок вдома проти Пахтакора з Узбекистану.

Аналогічно, Сепахан грав у вівторок, 1 жовтня, в Ісфахані. Marca пише, що під час матчу в небі можна було побачити ракети, які Іран запустив у бік Ізраїлю. Але футбол вирішили через це не переривати.

Атака Ірану на Ізраїль

1 жовтня Іран атакував Ізраїль балістичними ракетами. Через це на всій території країни було оголошено повітряну тривогу, а жителям наказали спуститися у бомбосховища.

Іран підтвердив запуск ракет по Ізраїлю. У повідомленні Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) йшлося, що ракетна атака була “відплатою за вбивства, здійснені Ізраїлем”.

Через атаку постраждало дві людини, але минулося без загиблих на території Ізраїлю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після обстрілу з боку Ірану на сторінці Моссаду у соцмережі X з’явилося попередження: Реакція буде відрізнятися від того, що ми знали до цього часу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 18:44:38