Україна і світ

Український легіон: скільки українців подало заявки і коли Польща почне підготовку

Фото: УНІАН

В українському консульстві у Любліні розпочав роботу рекрутинговий центр з набору українських добровольців, які проживають у Польщі і яких буде навчати ця країна.

Очільник Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна була готова розпочати навчання з вересня, але не вистачає добровольців.

Український легіон у Польщі

Косіняк-Камиш повідомив, що до Українського легіону у Польщі зголосилися вступити 300 осіб. Але такої кількості не вистачить для формування однієї бригади, яка зазвичай налічує 1 000-8 000 людей.

Він підкреслив, що набір українців до легіону лише починається. При цьому Косіняк-Камиш зазначив, що Україна зробила дії, які стосуються інформування та просування набору, тому очікується ефект.

Заступник міністра Павел Залевський додав, що якщо буде сформована перша група з кількох сотень добровольців, то Польща відразу приступить до їхньої підготовки.

Він також нагадав, що Польща в межах навчальної програми ЄС підготувала понад 20 тис. українських солдатів.

Набір добровольців у Польщі

Напередодні у Міноборони України повідомили, що у польському Любліні відкрився перший рекрутинговий центр на базі українського консульства. Час роботи центру з 9.00 до 17.00 щоденно, без обідньої перерви.

Надавати консультації та супровід в оформленні будуть понад півтора десятка співробітників центру — офіцерів ЗСУ, відряджених з України.

На базі центру працює військово-лікарська комісія (ВЛК), до складу якої входять лікарі та медичний персонал з усім необхідним обладнанням для проведення обстежень та видачі висновків про придатність до служби.

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк зазначив, що після оформлення підготовка добровольців відбуватиметься на полігоні, який розгорнула польська сторона. Україна забезпечила форму та тилове забезпечення, а польські партнери – озброєння і техніку.

Процес рекрутингу відбувається через подання заявок на офіційному сайті Українського легіону або через консульства та посольства.

У відомстві додали, що за перші дні відкриття центру рекрутингу в Любліні надійшло 138 заявок на співбесіду через сайт і ще 58 – через консульські установи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерела: PAP, Міноборони

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 17:54:20