Україна і світ

Культура у війну: Вадим Карпʼяк проведе публічні розмови на Lviv Book Forum


В Україні триває Lviv Book Forum, який підготував для відвідувачів понад 150 подій за участю діячів культури, політики, літератури та медіа. Однією з ключових тем цьогорічного форуму є вплив війни на масову культуру, що розкривається через численні обговорення, презентації та зустрічі з провідними українськими та закордонними спікерами.

Вадим Карпʼяк – публічні розмови на Lviv Book Forum

У суботу, 5 жовтня, ведучий програми Факти ICTV та телемарафону Єдині новини Вадим Карпʼяк. зустрінеться з ексміністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, щоб обговорити вплив російської пропаганди.

– Російська пропаганда еволюціонує і вона навчилася ставати малопомітною. Це вже не голосні заяви про велич Путіна чи Росії, а спроби розчарувати нас у власних ідеалах, переконуючи, що марно боротися чи перемагати, – зауважив ведучий.

Крім того, цього ж дня Вадим Карпʼяк проведе розмову з болгарським письменником Георгієм Господіновим, лауреатом Міжнародної Букерівської премії, та українським перекладачем Остапом Сливинським. Тема розмови – презентація українського перекладу роману Часосховище Георгія Господінова.

– Ще не дочитавши книжку, я вже готовий її всім рекомендувати, бо це дійсно шедевральна річ. Це про наше відчуття часу, про те, як ми можемо заблудитися в часі. Вона дуже добре написана і дуже добре перекладена, – поділився враженнями Вадим Карпʼяк.

Вадим Карпʼяк про війну в масовій культурі

У неділю, 6 жовтня, відбудеться особлива розмова на тему Війна в масовій культурі з активісткою Катериною Приймак, письменником Анатолієм Дністровим і культурною діячкою Шарлоттою Хмельницькою.

– Будь-що, що зараз твориться в сучасній українській культурі, так чи інакше обпалене війною, це стосується і популярних пісень і фільмів, мемів і жартів зокрема. Я хочу поговорити, як війна впливає на сучасну попкультуру, чи помічаємо ми цей вплив, – анонсував Вадим Карпʼяк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Lviv Book Forum триватиме до 6 жовтня. На цей день заплановані презентації книжок, майстер-класи, автограф-сесії та дискусійні панелі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 15:38:19