Україна і світ

На честь королеви з України: норвежці з «ЕЛЛІСЕВ» навчають українських воїнів у Великій Британії

Світлини з навчань у межах багатонаціональної навчальної операції Interflex на території Великої Британії оприлюднили в Генеральному штабі ЗС України.







Операція «ЕЛЛІСЕВ» — це загальний термін для військової підтримки України з боку Норвегії. Свою назву операція отримала на честь найстаршої доньки Ярослава Мудрого — київської княгині Єлизавети Ярославни, яка була дружиною і королевою норвезького короля Гаральда Суворого. В Норвегії її називали Еллісев.

Мобілізований у маскуванні НАТО: папороть на шоломі та бойовий макіяж на Interflex
Мобілізований у маскуванні НАТО:  папороть на шоломі та бойовий макіяж на Interflex

Кожен їхній курс норвезьких військових ретельно розроблений для того, щоб забезпечити українських військових усіма необхідними навичками для ефективного ведення бойових дій.







Навчальні програми передбачають комплексну підготовку, яка включає тактику, кидання гранат, виявлення та знешкодження мін, штурм окопів, вогневу підготовку, евакуацію поранених та багато іншого.

Також наші військові тренуються реагувати на атаки безпілотників та дії противника у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.

«Дощовий вихід» Interflex: нашорошені кролі й вода у траншеях. Кореспондент АрміяInform пройшов БЗВП у Британії
«Дощовий вихід» Interflex: нашорошені кролі й вода у траншеях. Кореспондент АрміяInform пройшов БЗВП у Британії

Під керівництвом норвезьких інструкторів вони відпрацьовують усі можливі сценарії розвитку подій на полі бою, щоб бути готовими до будь-яких викликів.

Норвегія, яка приєдналася до цієї ініціативи у жовтні 2022 року, активно здійснює підготовку наших захисників до боротьби за свободу та незалежність України.








Крім навчання, Норвегія робить значний внесок у перемогу України над російською агресією. Вона постачає протиповітряні ракети, артилерійські боєприпаси та фінансує критично важливі громадські функції, такі як енергетика, охорона здоров’я тощо.

Мобілізований у Британії: «плащ-пальто» та «вогонь дракона» на «лісових навчаннях» Interflex
Мобілізований у Британії:  «плащ-пальто» та «вогонь дракона» на «лісових навчаннях» Interflex

«Норвегія надає Україні військову техніку, щоб вона могла краще захистити свій народ і територію. Серед іншого Норвегія передала артилерію, бронетехніку, танки та засоби розмінування. Разом із Великою Британією ми очолюємо коаліцію, щоб допомогти Україні розбудувати її берегову та морську оборону. Навчання українських солдатів було ключовим компонентом нашої військової підтримки, і інструктори Збройних сил Норвегії наразі проводять навчання у Великобританії, Німеччині та Литві, а також у Норвегії», — сказав міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

«Підтримка України з боку Норвегії варіюється від пожертвування ракет ППО до надання коштів для виплати зарплат вчителям. Наші внески важливі як для боротьби України за самозахист, так і для повсякденного життя українців. Наша підтримка України є довгостроковим зобов’язанням, яке одностайно підтримує Стортинг. Війна Росії проти України є найбільшим викликом політиці безпеки нашого часу. Український народ бореться за своє виживання і свободу. Їхня боротьба за самозахист є також нашою боротьбою – за демократичні цінності та європейську безпеку. Тому Норвегія продовжуватиме підтримувати Україну», – зазначив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform показувала фото з навчань серії «Сі Бриз» у Болгарії.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-24 18:42:34