Україна і світ

Позбавить залежності від російських запчастин: ЄІБ виділить €50 млн на метро в Києві

Фото: УНІАН

24 вересня Київ та Європейський інвестиційний банк уклали кредитну угоду на суму €50 млн.

Кошти будуть використані для закупівлі сучасних вагонів у столичний метрополітен.

Київське метро – кредит на €50 млн від ЄІБ

— Інвестиція допоможе київському метро позбутися залежності від російських запчастин. Це забезпечить більш стійкий та надійний транспорт, який є важливим для підтримки життєдіяльності столиці.

Це фінансування дозволить замінити застарілі вагони на сучасні, енергоефективні альтернативи місцевим або міжнародним постачальникам, – зазначили учасники зустрічі.

Підписання угоди проходило у штаб-квартирі інвестбанку Європи у Люксембурзі. Туди представники КМДА прибули з офіційним візитом.

Делегація з Києва зазначила: до повномасштабної війни майже 80% рухомого складу київського метрополітену були російського виробництва, і понад 60% вагонів уже закінчився термін експлуатації.

€50 млн входить до кредитного пакета €200 млн на повну модернізацію підземки в українській столиці, і стане першим траншем, спрямованим виключно на закупівлю вагонів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інші 150 млн буде перераховано після завершення техніко-економічного обґрунтування, також профінансованого ЄІБ, яке оцінить доцільність закупівлі нових вагонів метро порівняно з можливістю модернізації наявних.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 20:39:35