Львівський портал

До Львова приїде Епіфаній і відправить службу в парафії, яка перейшла до ПЦУ

У понеділок, 30 вересня, глава Православної церкви України Митрополит Епіфаній проведе вечірню службу у храмі святого великомученика Юрія Переможця, що у Львові на вул. Тараса Бобанича, 3. Про це Львівському порталу повідомили в адміністрації церкви.

30 вересня Митрополит Епіфаній з першосвятительським візитом прибуде до храму, де о 17:00 очолить Всенічне бдіння (вечірню).

«Дорогі брати і сестри, маємо велику радість повідомити про історичну подію для нашої парафії. Запрошуємо львів’ян та гостей на спільну молитву за мир в Україні та розділити важливу подію разом нами», – кажуть священнослужителі.

Зазначимо, що це має бути перший візит Митрополита Епіфанія у львівський храм Юрія Переможця після переходу громади до Православної церкви України. До квітня 2023 року парафія належала до УПЦ Московського патріархату і була головним кафедральним собором на Львівщині.

Ухвалення рішення про перехід громади до ПЦУ пройшов під супровід сварок і провокацій, які провокували парафіяни, які не хотіли відлучатися від Московського патріархату.

Втім уже торішню Вербну неділю та Великдень у храмі великомученика Юрія Переможця вже правили українською мовою.

У грудні 2022 року 14 грудня Служба безпеки України провела обшуки у кафедральному соборі та інших церквах УПЦ МП на Львівщині і виявила там антиукраїнську літературу та документи щодо сприяння мобілізації в Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-24 20:10:48