Львівський портал

Депутата-втікача Дмитрука затримали у Лондоні, буде суд щодо екстрадиції, – ЗМІ

Народного депутата України Артема Дмитрука затримали в Лондоні, питання щодо його екстрадиції до України розгляне суд. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Independent.

«Український депутат, який переховується у Лондоні, постане перед судом, щоб оскаржити запит на його екстрадицію від уряду України», – йдеться у повідомленні.

Запит про екстрадицію нардепа-втікача ґрунтується на звинуваченнях у «хуліганстві» через інцидент, до якого він був причетний у 2020 році, коли Дмитрук намагався силою проникнути на політичне зібрання.

Відомо, що наразі депутат-втікач переховується у Лондоні та має з’явитися у суді. Сам Дмитрук заявив The Independent, що уряд Великої Британії забезпечив йому безпеку з того часу, як він втік з України у серпні.

Запит на екстрадицію депутат назвав «політичним переслідуванням проти нього та родини, проти нього самого за політичні погляди та підтримку УПЦ (МП)». Він також заявив, що немає «ніяких особистих проблем з Володимиром Зеленським».

Як повідомляв Львівський портал, 25 серпня у медіа з’явилась інформація про втечу Артема Дмитрука за кордон, того ж дня Офіс генпрокурора України прозвітував, що оголосив йому підозру за побиття правоохоронця і військового. Згодом правоохоронці офіційно підтвердили, що одіозний народний депутат України Артем Дмитрук втік за кордон.

Зрештою 29 серпня Дмитрука оголосили в міжнародний розшук.

Слідство встановило, що депутат незаконно перетнув кордон України з Молдовою 23 серпня, для цього втечу завчасно спланували. Трьом особам, які організовували її, вже оголосили підозри.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-24 21:00:48