Україна і світ

Йдеться про принципи самооборони: Залужний закликав зняти обмеження на удари по РФ

Фото: Getty Images

Посол України у Великій Британії Валерій Залужний подякував британцям за допомогу в обороні нашої країни від російської агресії та закликав до кроків, які б посприяли перемозі України.

Про це він сказав у своєму виступі на з’їзді правлячої Лейбористської партії у Ліверпулі.

Залужний про спадщину лейбористів у боротьбі з фашизмом

Спершу Залужний наголосив на історичній спадщині Лейбористської партії у боротьбі з фашизмом і нацизмом.

— Лейбористська партія має горду історію протистояння фашизму і умиротворенню. Долучившись до коаліційного уряду часів війни у 1940-х роках, лейбористи запевнили, що Британія твердо боролася проти агресора, – сказав він.

Посол підкреслив, що після закінчення Другої світової війни саме за уряду лейбористів Британія відіграла провідну участь у створенні НАТО. Також він зауважив, що той досвід і розуміння важливості сили і стримування, зараз також є аргументом на користь пришвидшеного членства України у військово-політичному блоці.

Залужний додав, що підтримка вступу України до НАТО є головним елементом гарантій безпеки необхідних для тривалого миру.

Залужний закликав зняти обмеження на удари по РФ

Він назвав першочерговою потребу забезпечити Україну достатньою кількістю новітньої зброї і зняти обмеження на її застосування.

— Якщо Росія запускає ракети по будь-яких цілях в Україні, чи то цивільних, чи військових, то і Україна має повне право відповідати таким самим чином, завдаючи сильних ударів по військових цілях в Росії. Хіба не про це 51-ша стаття Статуту ООН? Напевне так. Це не ескалація. Йдеться про принципи самооборони, – наголосив він.

Посол зауважив, що вже зараз союзники можуть допомогти захистити повітряний простір України, збиваючи російські ракети і дрони на заході України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також він нагадав про потребу втілення санкцій щодо Росії і використання насамперед доходів від заморожених російських активів для допомоги Україні, а не грошей західних платників податків.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 15:50:45