Львівський портал

Ідентифіковано рашистів, які знущалися з українських полонених під час наступу на Харківщину

Правоохоронці разом зі спецслужбами ідентифікували російських окупантів, які цьогоріч під час наступу РФ на Харківщину знущалися з українських полонених. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, йдеться про йдеться про окупантів:

Олексія Кіпріна – командира 3 стрілецької роти 153 танкового полку 47 танкової дивізії 1 танкової армії збройних сил рф;

Олексія Кучманова – старшого стрільця 2 взводу 3 стрілецької роти вищезазначеного військового з’єднання РФ.

Встановлено, що в травні-червні 2024 року обидва фігуранти брали участь у повторному наступі рашистів на Харківщину. У ході боїв у районі селища Стариця Чугуївського району Кіпрін та його підлеглий разом з трьома спільниками взяли у полон чотирьох українських воїнів.

Під час конвоювання окупанти били зв’язаних військовополонених українців, збивали з ніг, імітували страту, здійснюючи постріли поруч з їхніми головами.

«Усі тортури Кіпрін фіксував на камеру свого мобільного телефону, а потім виклав це відео в Інтернет», – кажуть в СБУ.

Скриншоти з поширеного росіянами відео

У спецслужбі додали, що доказову базу на обох фігурантів сформували після документування вчинених воєнних злочинів РФ та проведення відповідних експертиз.

Відтак Кіпріну та Кучманову заочно оголосили підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення обох рашистів до відповідальності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-24 17:41:25