Львівський портал

На фронт відправили новітній снайперський комплекс «Львів»

На передову під Покровськ відправили новітній снайперський комплекс «Львів», який здатний вражати ціль на відстані до двох кілометрів. Про це Суспільному розповів волонтер Дмитро Батищев.

Цей комплекс став частиною проєкту «Гвардія Помсти», який започаткували волонтери Юрій Чорноморець та Дмитро Батищев навесні 2023 року. Львів став 24 містом, що долучилось до ініціативи.

Суть проєкту проста – громади міст та селищ збирають кошти на далекобійні гвинтівки, які шляхом окремого збору на потреби снайперів переналаштовують в сучасні снайперські комплекси й передаються на фронт.

«Львів» – далекобійна зброя, здатна вражати ціль на відстані до двох кілометрів. В умовах сучасної війни, чим далі снайпер від цілі – тим безпечніша та ефективніша його робота.

За словами Дмитра Батищева, який організовує зустрічі серед громад, на фронті є не лише гвинтівки з великих міст, таких як Одеса, Харків, Чернігів, але й зброя від менших населених пунктів, таких як Шостка, Гостомель, Вовчанськ. Є навіть зброя снайперської помсти за селище Гроза.

Збір коштів у Львові підтримав священник Юрій (Юстин) Бойко, а переобладнання гвинтівки в снайперський комплекс, що коштує дорожче, ніж сама зброя, організував професор Юрій Чорноморець. Він вже передав на фронт понад 300 таких комплексів.

«Одним із пріоритетних завдань професор вважає озброєння українських снайперів наддалекобійною зброєю. Йдеться про гвинтівки 375 калібру. Ця зброя дозволяє вразити ворога на дистанціях значно більших, ніж 2 км. Одну з таких гвинтівок – найновішу модель “Victrix TRONE” зі стволом 38 дюймів Юрій Чорноморець передав до групи відомого українського снайпера-рекордсмена В’ячеслава Ковальського», – йдеться у повідомленні.

Наразі триває збір на таку ж гвинтівку для снайпера з Першого окремого батальйону імені Дмитра Коцюби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Суспільне

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-24 17:12:38