Україна і світ

Заборона РПЦ: Мінкульт почав перевірку об’єктів у користуванні релігійних організацій

Фото: Depositphotos

Представники Міністерства культури та стратегічних комунікацій вже почали перевірку об’єктів, які використовуються релігійними організаціями, з метою повернення майна у разі виявлення порушень.

Про це заявила т. в. о. державного секретаря Мінкульту Олена Земляна під час слухань у Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики щодо стану виконання закону Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій (№8371), що набув чинності 23 вересня.

Що робить Мінкульт для виконання закону 8371

– Ми підготували відповідне доручення для закладів, підпорядкованих міністерству, – провести аудит майна, що перебуває у користуванні релігійних організацій. Зроблено це для того, щоб після набрання чинності закону можна було застосовувати його норми для повернення такого майна. Відповіді вже надходять, – наголосила вона.

За її словами, у більшості випадків щодо повернення майна, яке відбулось останнім часом за ініціативи Мінкульту або його закладів, було зафіксовано порушення пам’яткоохоронного законодавства.

20 серпня Верховна Рада ухвалила довгоочікуваний законопроєкт, який передбачає заборону діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних із Росією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Релігійні організації, пов’язані з Москвою, матимуть дев’ять місяців на розірвання зв’язків із РПЦ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 15:15:02