Україна і світ

Зеленський заявив, що РФ фотографує українські АЕС за допомогою супутників КНР

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія використовує китайські супутники для фотографування атомних електростанцій в Україні в межах підготовки до потенційного удару по них.

Про це пише видання ABC, посилаючись на інтерв’ю ведучій програми Доброго ранку, Америко Робін Робертс на телеканалі ABC.

РФ використовує супутники КНР для знімкування українських АЕС

За останніми даними, Росія використовує китайські супутники і фотографує деталі об’єктів на ядерних об’єктах. І з нашого досвіду, якщо Росія фотографує певні об’єкти, то існує загроза ударів по ядерних об’єктах, – сказав він.

Зеленський не сказав, чи були китайські супутники, які використовувала Росія, комерційними або контрольованими китайським урядом.

Він сказав, що поділиться інформацією, яку має Україна, зі світовими лідерами на Генасамблеї ООН.

Як пише ABC, посольство Китаю у Вашингтоні не відповіло на прохання прокоментувати цю інформацію.

Якщо це підтвердиться, використання китайських супутників для фотографування українських АЕС ще однією ознакою того, що Росія звертається до Китаю по допомогу у війні. Це також поставило б під сумнів потужність власних супутникових можливостей Росії.

Зараз Зеленський перебуває з офіційним візитом у США, де у нього запланована низка зустрічей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні під час виступу на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень – The Golden Plate Award він заявив, що наступні кілька місяців будуть вирішальними у війні Росії проти України й тому потрібно не втратити їх, щоби не втратити наступні десятиліття. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 14:29:06