Україна і світ

Трамп відмовився від ще одних дебатів з Гарріс: яка причина

Фото: Факти ICTV

Експрезидент Дональд Трамп заявив, що вже занадто пізно проводити ще одні президентські дебати для реваншу з віцепрезиденткою Камалою Гарріс, оскільки американці вже почали голосувати на виборах 2024 року.  

Про це інформують CNN та Politico.

Трамп відмовився від участі у других дебатах з Гарріс

– Вже занадто пізно, – заявив Трамп під час мітингу у Вілмінгтоні, штат Північна Кароліна.

Експрезидент зазначив, що голосування вже почалося, і це справедливо для кількох штатів, таких як Міннесота, Південна Дакота і Вірджинія, які пропонують дострокове особисте голосування. 

– Вона (Гарріс, – Ред.) провела одні дебати, я провів двоє, вже запізно проводити ще одні. Я б із задоволенням, багато в чому, але вже занадто пізно, голоси віддані, виборці вже там, – пояснив Дональд Трамп. 

Водночас соратник Трампа на виборах Джей Ді Венс заявив, що готовий до повторних дебатів з кандидатом у віцепрезиденти від Демократичної партії Тімом Волзом. Перші дебати Венса і Волза мають відбутися першого жовтня. 

Заява Трампа з’явилися після того, як віцепрезидентка Камала Гарріс підштовхнула свого опонента до участі в ще одних дебатах. Тоді Гарріс написав на своїй сторінці у X (Twitter): Я з радістю прийму другі президентські дебати 23 жовтня. Сподіваюся, Дональд Трамп приєднається до мене. 

Додамо, що раніше прессекретар Трампа заявив, що експрезидент не прийме пропозицію щодо участі у других дебатах з Гарріс, посилаючись на попередні коментарі Трампа, зроблені ним на своїй платформі Truth Social.  Тоді, 12 вересня, Трамп написав, що третіх дебатів не буде.

Нагадаємо, що 10 вересня (о 04:00 11 вересня за київським часом) на телеканалі ABC News відбулися дебати між експрезидентом США Дональдом Трампом та віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Оглядачі та експерти висловили різні думки щодо того, хто ж зрештою здобув перемогу на дебатах.  

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-22 15:01:19