Україна і світ

Зеленський про план перемоги України: Розрахований на швидкі рішення партнерів до грудня

Фото: Офіс президента

План перемоги України, який буде продемонстровано президенту США Джо Байдену, містить швидкі рішення з жовтня до грудня. Процес не варто затягувати.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на брифінгу з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн в Києві.

– Щодо плану перемоги. Хотілося все ж таки бути послідовною людиною. І всі деталі я буду обговорювати передусім з президентом США. Тому що у більшості своїй рішення щодо плану залежать саме від нього, – сказав він.

Він зауважив, що також це залежить від інших союзників, але там є пункти, які підпорядковані саме позитивній волі і підтримці США. Зеленський виловив надію, що Байден підтримає цей план.

– Весь план розрахований на швидкі рішення наших партнерів. План розрахований на рішення, які повинні статися, починаючи з жовтня до грудня місяця і не варто затягувати ці процеси. Ми б дуже так хотіли. Тоді ми вважаємо, що план спрацює, – сказав президент.

Зеленський про план перемоги у війні

Крім того, президент зауважив, що ми живемо та боремося в “плані Б”, бо у України ніколи не було “плану А”.

– Мені вчора журналіст поставив одне запитання і сказав: “А що буде, якщо президент Байден не підтримає ваш план? Чи є у вас “план Б”?”. Я відверто абсолютно відповів, що ми уже в “плані Б”. Ми в ньому живемо і боремося. В нас ніколи не було “плану А”. Бо “план А” був, щоб не допустити повномасштабне вторгнення, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, раніше Зеленський говорив, назвав чотири держави, здатні забезпечити Україні перемогу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 15:10:21