Україна і світ

Нагадує ранню творчість: Океан Ельзи випустив новий альбом Той день


Гурт Океан Ельзи випустив новий, десятий, альбом під назвою Той день. Це стало сюрпризом для шанувальників, адже кілька днів тому, одночасно з виходом синглу Мукачево, команда анонсувала ювілейну платівку, але не вказувала ні назву, ні дату.

Океан Ельзи презентував альбом Той день

Десятий студійний альбом гурту містить 12 композицій, які раніше ніде не звучали. Лідер ОЕ Святослав Вакарчук зауважив, що йому нова платівка нагадує про ранню творчість гурту легкістю, натхненням та справжністю.

Водночас музикант називає платівку еклектичною. До неї увійшли пісні, написані в різні періоди. Однойменну композицію спеціально не вносили.

На обкладинці альбому можна побачити стилізовану квітку сакури, яка є символом пробудження життя та щорічного переродження.

Про створення альбому Той день. Океану Ельзи

Попередній та новий альбоми Океану Ельзи розділяють вісім років. Спочатку в плани втрутилася пандемія Covid-19, потім – повномасштабне вторгнення. Спершу планувалося, що десята студійна платівка ОЕ вийде у квітні 2022 року.

– Частина пісень, що була на початку, тепер не увійшла до нього. Проте, це й на краще, бо кожна пісня, що не потрапила до альбому, знайшла свій час для виходу. Наприклад, Квіти мінних зон була потрібна у 2022-му і стала синглом тоді, – розповів Вакарчук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Гурт запевняє, що не планував вихід нового альбому до 30-річчя Океану Ельзи. Нагадаємо, що день народження команда відзначить 12 жовтня. Днем раніше світ побачить перший англомовний альбом гурту.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-20 14:56:22