Україна і світ

Вони випромінюють силу: Михайло Кукуюк про виступи перед військовими


Український актор Михайло Кукуюк, який знявся у серіалі Голова на Новому каналі, розповів про виступи перед військовими, а також про свої ритуали перед виходом на сцену театру.

Михайло Кукуюк про вистави для захисників

Актор Національного академічного драматичного театру імені Франка почав вірити в ритуали перед виставами з початку повномасштабного вторгнення.

Михайло зазначив, що актор ніколи не може виходити на сцену відстороненим, адже саме від новин залежить і його настрій, і настрій глядача. Тому перед виставою важливо правильно налаштуватися на той лад, який є зараз у суспільстві.

– У мене це відбувається щоразу по-різному. Але переважно з молитвою. Також допомагає просто спілкування з партнером. Побути поряд, поговорити, відчути людину, зрозуміти, в якому стані вона саме зараз. Часто ми з колегами стаємо в коло і тримаємося за руки. Чи навіть обіймаємось. А взагалі я помітив, що з 2014 року в режисерів та акторів посерйознішало ставлення до свого фаху. Тому такі налаштування відіграють вагому роль для вдалої роботи, – поділився Кукуюк.

Актори регулярно їздять з виставами по військових шпиталях чи ближче до лінії фронту. Також воїни завжди є у глядацькій залі театру.

Михайло Кукуюк намагається виділити час і на виставу для них, і на просту розмову. А найважливіше – подякувати за їхні подвиги та сміливість.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Особисто для мене немає зараз красивіших людей, аніж наші військові. Бачу героїв у реабілітаційних центрах і розумію, що саме вони творять справжнє мистецтво і чудо сьогодення. Хоч у якому б стані були ті люди, вони випромінюють силу та доброту. Інколи сльози на очі навертаються, як бачу пораненого військового, який аплодує, плескаючи рукою по нозі, бо іншої руки немає. Вони – наші натхненники зараз. Немає іншого прикладу для наслідування! – наголосив Михайло Кукуюк.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 16:00:49