Україна і світ

Сіамських близнюків, що зрослися головами, розділили в Туреччині: операція тривала 14 годин


У міській лікарні Анкари Білкент у два етапи провели розділення дівчаток – сіамських близнюків.

Перший етап тривав три місяці, а завершальну операцію бригада під керівництвом провідного британського хірурга професора Нур уль Овасе Джілані з лондонської лікарні Грейт-Ормонд-стріт проводила 14 годин поспіль.

Застосували унікальну технологію змішаної реальності

Для цієї унікальної операції була використана новітня технологія змішаної реальності.

Технологія змішаної реальності (MR) поєднує 3D-зображення з фізичним світом і використовується для підвищення точності під час складних операцій.

3D-модель близнюків високої чіткості була створена, щоб допомогти медикам в Анкарі дізнатися, чого очікувати в операційній, а також дозволити команді з Великобританії підготувати та відрепетирувати операцію.

Народилися близнюками-краніопагами

Дівчаток Мінал і Мірху, які народилися в Пакистані, називають близнюками-краніопагами, тому що вони були з’єднані в ділянці голови.

У них були спільні життєво важливі кровоносні судини та мозкова тканина, і роз’єднання пари вимагало надзвичайно складної операції.

Дівчаток чекає нове майбутнє

– Можливість дати цим дівчатам та їхнім сім’ям нове майбутнє, де вони зможуть жити самостійно та насолоджуватися своїм дитинством, — це особливий привілей, — сказав професор Джілані.

Зараз дівчатка знаходяться під наглядом лікарів і готуються повернутися додому, в Пакистан. Професор Джілані переконаний, що близнючки повністю відновляться і будуть вести нормальний спосіб життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До слова, тривалість життя нерозлучених сіамських близнюків дуже низька. Близько 40% дітей, зрощених головою, народжуються мертвими або вмирають під час пологів.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 13:52:32