Україна і світ

Що можна їсти перед сном: які продукти дозволені


Дослідження показують, що правильне харчування перед сном може значно покращити нічний відпочинок.

Особливу користь мають продукти з високим вмістом мелатоніну і магнію та природні заспокійливі, як-от трав’яні чаї й мед.

Продукти, які можна вживати перед сном

Мелатонін — це природний гормон, який регулює циркадні цикли, або наш біологічний годинник.

Одним із небагатьох природних джерел мелатоніну є вишня. Склянка вишневого соку, випита на ніч, допомагає боротися з безсонням навіть літнім людям.

Також багаті на мелатонін черешня, виноград і зелені листові овочі, зокрема різні види капусти. Інші продукти, що містять мелатонін, включають кукурудзу, рис, пшеницю, ячмінь і вівсянку, а також вино.

Магній — ще один важливий мікроелемент, який допомагає зняти тривожність і сприяє глибокому сну.

Він особливо корисний для тих, хто страждає на безсоння і має труднощі з засипанням. Серед продуктів, багатих на магній – гречка, морська капуста, а також горіхи, зокрема мигдаль.

Ромашковий чай — це перший засіб, який рекомендують лікарі. Одна чашка цього чаю може підвищити рівень гліцину, якийм’яко заспокоює нерви і знімає м’язову напругу.

Зелений чай увечері також допоможе швидше заснути завдяки теаніну, який підсилює синтез дофаміну і серотоніну. Ці нейромедіатори знижують тривожність і сприяють розслабленню.

Натуральний цукор, що міститься в меді, допомагає знизити рівень інсуліну, дозволяючи триптофану швидше взаємодіяти з мозком.

Навіть однієї чайної ложки меду з ромашковим чаєм перед сном буде достатньо, щоб посилити заспокійливий ефект напою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тож включайте ці продукти у свій раціон, щоб насолоджуватися спокійним сном!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 12:51:53