Україна і світ

Умєров обговорив з Остіном критичні оборонні потреби України

Фото: Міноборони

Глава Міноборони Рустем Умєров ввечері 17 вересня обговорив з главою Пентагону Ллойдом Остіном останні подій на полі бою в Україні та інструменти, необхідні для перемоги у боротьбі з російською агресією.

Про це повідомив у мережі Х міністр оборони України, а також підтверив на пресбрифінгу спікер Міністерства оборони США Пет Райдер.

Розмова Умєрова з Остіном 17 вересня: що відомо

– Провів продуктивну щотижневу розмову з гловою Пентгону Ллойдом Остіном. Я розповів міністру про останні події на полі бою. Ми обговорили критичні оборонні потреби України та дослідили шляхи подальшого посилення обороноздатності, – написав Умєров.

А Райдер розповів, що  Остін обговорив з Умєровим динаміку бойових дій в Україні та пріоритети допомоги у сфері безпеки.

За його словами, вони  зокрема акцентували увагу на успішному 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України, яке відбулося на авіабазі Рамштайн у Німеччині 6 вересня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Держсекретар Остін підтвердив зобов’язання США співпрацювати з союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україні інструменти, необхідні для перемоги у боротьбі з російською агресією. Обидва лідери пообіцяли підтримувати тісний контакт, – наголосив Райдер.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 09:30:16