Україна і світ

Дорослі винні дітям безпеку: результати Саміту перших леді та джентльменів

Фото: Офіс президента

У Києві відбувся четвертий Саміт перших леді та джентльменів за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Тема події була присвячена захисту дітей і гарантіям безпечного майбутнього.

Саміт перших леді та джентльменів

Відкриваючи четвертий Саміт перших леді та джентльменів, Олена Зеленська заявила, що ця тема важлива не лише для всіх батьків світу, а й загалом для відповідальних дорослих.

– Безпеку дітям можуть дати лише всі свідомі та відповідальні дорослі світу. Ми винні їм безпеку. Вони прийшли у наш світ. Якщо їм щось загрожує, наше спільне завдання – зупинити загрозу, – сказала перша леді України.

За її словами, під час попереднього Саміту вивчали ментальне здоров’я у світі, провівши дослідження в 11 країнах.

Як стало відомо, підлітки, хоч би де вони жили, відчувають стреси на кілька пунктів гостріше, ніж дорослі. Саме це наштовхнуло на вибір нової теми для четвертого Саміту.

Всі фотографії з Саміту перших леді та джентльменів можна переглянути за посиланням.

Безпека дітей у п’яти сферах

Під час Саміту перших леді та джентльменів гості заходу обговорили безпеку дітей у рамках п’яти панелей:

  • під час війни – йшлося не лише про безпеку під час обстрілів і бойових дій, а й про пропаганду, депортацію та індоктринацію;
  • у родині – присвячена основним викликам батьківства та проблемам, із якими діти можуть стикатися вдома, ментальному здоров’ю в домашньому середовищі та державним програмам підтримки;
  • у школі – створення здорового освітнього середовища, комфортні умови у навчальних закладах, будівництво бомбосховищ і налагодження онлайн-освіти;
  • у кіберпросторі – шляхи захисту дітей в інтернеті, а також ризики й переваги штучного інтелекту;
  • безпечне довкілля для дітей – гостей запросили здійснити подорож українськими заповідниками, які постраждали внаслідок війни, зокрема, від Криму до Луганська.

На Саміті перших леді та джентельменів уклали спільну декларацію, щоб об’єднати зусилля перших осіб країн світу для захисту прав дітей під час збройних конфліктів і воєн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 17:08:41